Cik daudz skaidras naudas ir atļauts iemaksāt kontā katru mēnesi?

Aktualizējoties jautājumos par to, kā iesniegt nodokļu deklarāciju un kādi pārsteigumi iedzīvotājus var sagaidīt šajā procesā, portāla “Dzentlmenis.lv” lasītāji interesējas par to, cik daudz skaidras naudas var pats sev maksāt uz konta un vai šai summai ir kādi ierobežojumi.

Par to Valsts ieņēmumu dienests sniedza informāciju.

Saskaņā ar Valsts ieņēmumu dienesta Sabiedrisko attiecību nodaļu, normatīvie akti neierobežo iespēju veikt skaidras naudas iemaksas un izņemšanu no sava bankas konta.

Tādējādi, skaidrā nauda, kas tiek iemaksāta vai izņemta no bankas konta, netiek uzskatīta par skaidras naudas darījumu, un tāpēc to nav nepieciešams deklarēt.

Lasi arī: Daudzu iecienītie lietuviešu virtuves ēdieni

Situācija ir cita, ja naudu uz jūsu bankas kontu iemaksā radinieks, draugs vai paziņa!

Ja naudas pārskaitītājs ir saistīts ar naudas saņēmēju laulības vai radniecības attiecībām līdz trešajai pakāpei, kā to saprot Civillikums (piemēram, vecāki, vecvecāki, bērni, mazbērni, brāļi, māsas, onkuļi, tantes, brāļu un māsu bērni), un nauda tiek pārskaitīta vienas mājsaimniecības ietvaros šīs mājsaimniecības uzturēšanai (piemēram, vecāki pārskaita naudu saviem bērniem, vecvecākiem vai citiem tuviem radiniekiem), tad situācija ir cita…

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment